vineri, 13 februarie 2009

Crime si criminali in serie (2)

In seara asta uitandu-ma la tv am dat peste o emisiune, in acel moment colonelul de politie Dan Antonescu tocmai povestind despre o crima din curtea Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti. Imediat mi s-au aprins beculetele ca stiu cazul...insa era vorba despre un altul...o a-2a crima, care are insa legatura cu prima :)
Evident m-am bucurat pt ca despre prima fapta stiam toate detaliile, iar acum aflam si despre...ultima...deci sa purcedem la povestit

Viorel Cozac = ucigasii traiesc printre noi

9 aprilie 1993...in parcul din spatele Facultatii de Drept - Baza Sportiva, a fost gasit cadavrul unei tinere. Cadavrul fetei, dezbracat si acoperit cu cateva coli de hartie si frunze, fusese ascuns langa gardul din beton care imprejmuieste terenul de baschet. In urma autopsierii cadavrului, legistii au stabilit ca tanara fusese sugrumata, dupa ce asasinul avusese raport sexual anal.
Ofiterii criminalisti au reusit destul de greu sa o identifice pe Vali Constantina Taricelu (16 ani), deoarece tanara locuia singura, familia sa fiind plecata in provincie. Acest fapt a ingreunat cercetarile, deoarece nimeni nu a putut preciza cand a disparut fata de la domiciliu sau care era programul ei. Investigatiile au mai relevat faptul ca minora avea un comportament linistit, ca era o fire religioasa si ca nu avea un prieten intim.
Timp de mai multi ani, colonelul de politie Dan Antonescu si procurorul Dragos Nestor din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti au incercat sa-l identifice pe ucigasul lui Vali Taricelu, crima pe care au comparat-o cu fiecare omor inregistrat dupa aceasta, din punct de vedere al modului de operare...
Timp de 9 ani insa nu au reusit sa rezolve cazul...dosarul ramanand cu AN.
Ca o paranteza, din spusele anchetatorilor, se pare ca aceasta tanara era foarte frumoasa.
26 noiembrie 2001...curtea Facultatii de Drept...este gasita minora Andreei Lucretia Cozac (10 ani)...violata anal si sugrumata...acoperita cu coli de hartie si frunze...acelasi mod de operare...este readusa in actualitate crima Constantinei Taricelu.
In noul caz, copila, desi virgina, avea leziuni anale mai vechi, astfel a fost suspectat de la inceput Viorel Cozac, tatal vitreg al fetitei.
Dupa multe cafele, nervi intinsi si emotii din partea politistilor si procurorilor...Viorel Cozac...pune o intrebare retorica: "vreti sa va spun ca am acoperit-o cu frunze?"
Isi recunostea fapta...Similitudinile intre cazul Andreei si cel al fetei ucise cu noua ani in urma i-au determinat pe anchetatori sa-l interogheze pe Cozac si cu privire la moartea Constantinei.
A recunoscut-o si pe aceasta!
Viorel Cozac a declarat anchetatorilor ca a acostat-o pe Constantina Taricelu in zona Facultatii de Drept, intreband-o ce face. In momentul cand minora i-a raspuns ca asteapta troleibuzul, acesta s-a oferit sa o conduca pe o scurtatura, la o statie apropiata. A dus-o pe terenul de baschet al bazei sportive si, prin violenta, a intretinut cu aceasta un raport sexual anal. Pentru a o impiedica sa tipe, barbatul i-a acoperit gura cu palma, dupa care a sugrumat-o. Potrivit Politiei, autorul nu a lasat urme si, pana la asasinarea fiicei sale vitrege, a dus o viata relativ normala.
In cazul fiicei sale vitrege, a scos-o din casa seara sub pretextul ca ii cumpara ceva dulce...insa rezultatul a fost altul...deloc dulce.
Din pacate nu am gasit nicio poza cu acest individ...din discutii am aflat ca era un tip de 48 de ani (in momentul arestarii), mic de inaltime, insipid, un personaj atat de comun ca nu poate iesi cu nimic in evidenta in comunitate...din spusele vecinilor era genul de om care mai batea un cui cand ii era cerut ajutorul...in concluzie, in perioada de 9 ani, dintre infaptuirea oribilelor crime...un cetatean roman, bucurestean, normal!!!
A fost condamnat pt omor calificat, si pe langa cei 25 de ani, a mai primit un spor de 5...
30 ani = moartea a 2 fete foarte tinere...ar trebui reintrodusa pedeapsa capitala pentru asfel de monstruozitati?

2 comentarii:

Anonim spunea...

48+30 inseamna 78... deci, daca "se tine bine" asta iese in timp util ca sa mai faca cel putin o crima... e clar ca s-a simtit foarte bine si nu se va da in laturi de la nimic sa repete experienta!

Pedeapsa capitala/inchisoare pe viata: pentru indivizi cu asemenea comportament trebuie adoptata izolarea/eliminarea lor din societate. Violuri, crime de acest gen sau chiar violenta fata de animale: acestea sunt semne clare are unei patologii care ameninta societatea atat direct cat si prin posibilitatea perpetuarii predispozitiei genetice spre asemnea comportamente.

Treziti-va! Opriti dementa!

Anonim spunea...

A murit in inchisoare